Generatiedenken

De zegen van kinderen gaat over veel meer dan alleen kinderen in je gezin ontvangen. Het gaat over generaties, die, als wij er allang niet meer zijn, mogen leven tot Gods eer. Wij mogen aan die visie een steentje bijdragen in onze generatie.

Meer lezen
Opvoeding

Kom kinderen, luister naar mij, ik zal jullie de vreze des HEEREN leren’ (Ps. 134:12). Deze tekst geeft eigenlijk de kern van de opvoeding weer. Opvoeden is mooi en moeilijk tegelijk. Het is mooi de grote daden van God te mogen doorgeven, zodat je kinderen hun hoop op God stellen. Maar het is ook moeilijk. Je bent zelf geen volmaakte moeder en ook je kinderen zijn in zonde ontvangen en geboren. Dat is een moeilijke combinatie. Er wordt een slag om het hart gevochten. Zowel om het hart van jouw kind als om jouw eigen hart.

Meer lezen
Zwangerschap, geboorte en borstvoeding

Elk nieuw leven is een nieuw handwerk van God. Van eeuwigheid al bedacht. Hij stelde de tijd en plaats vast waarop deze baby geweven zou worden in de moederschoot (Ps. 139:13). Aan die unieke plan van God mogen wij als vrouwen meewerken.

Meer lezen
Kinderen, een zegen

De allereerste woorden die de mens van God hoorde, waren: ‘Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de aarde en onderwerp haar’ (Gen. 1:28). Dit gebod heeft God nog nooit ingetrokken en ook nu geldt deze opdracht nog. Het mag ons verlangen zijn God in dit gebod te gehoorzamen. In de hele Bijbel wordt over kinderen gesproken als een zegen van God (Gen. 49:25; 1 Kron. 26:4-5; Ps. 127 en 128; Mal. 2:15; Marc. 9:36-37). God verlangt naar kinderen, zodat de aarde vol zal zijn van mensen die Hem de eer geven.

Meer lezen
Moeder

In de Bijbel wordt veel over moeders gesproken. De eerste maal dat het woord moeder voorkomt is in Genesis 3:20. Daar wordt Eva ‘moeder van alle levenden’ genoemd. Het bijzondere hieraan is dat Adam deze naam ‘moeder’ aan zijn vrouw geeft zonder dat ze ooit een kind gebaard had. Moeder was ze, voordat ze kinderen n de Bijbel wordt veel over moeders gesproken. De eerste maal dat het woord moeder voorkomt is in Genesis 3:20. Daar wordt Eva ‘moeder van alle levenden’ genoemd. Het bijzondere hieraan is dat Adam deze naam ‘moeder’ aan zijn vrouw geeft zonder dat ze ooit een kind gebaard had. Moeder was ze, voordat ze kinderen kreeg. Zo zien we hoezeer het vrouw zijn verbonden is met wat God in een vrouw gelegd heeft. Hij heeft het moederschap in haar gelegd.kreeg. Zo zien we hoezeer het vrouw zijn verbonden is met wat God in een vrouw gelegd heeft. Hij heeft het moederschap in haar gelegd.

Meer lezen
Single of getrouwd

‘Single zijn moet niet worden gezien als een probleem, noch het huwelijk als een recht. God schenkt in Zijn wijsheid en liefde beide als een geschenk.’ (Elisabeth Elliot)

Zowel het huwelijk als het single zijn, zijn een geschenk uit de handen van onze goede God. Laten we op beide geschenken eens een licht werpen

Meer lezen
Geschapen als man of vrouw

Wat betekent het om vrouw te zijn? Wat betekent het om Christenvrouw te zijn? Wat is de waarheid over mijn rol als vrouw? zijn allemaal vragen die we onszelf misschien wel eens gesteld hebben. En in deze tijd, waar zoveel ideeën op ons afkomen over wat het betekent om vrouw te zijn, is het van groot belang dat we weten wat de Bijbel zegt over wie we zijn. Het is belangrijk omdat alleen in het kennen van de waarheid uit de Bijbel, er echte vreugde en rust voor ons hart is.

Meer lezen
Vrouw Vandaag – terug naar Bijbelse paden

Vrouw Vandaag gaat in op heel veel onderwerpen die vrouwen aangaan. In dit boek willen we je als lezer in 12 hoofdstukken meenemen naar veel verschillende onderwerpen. Het gaat over onderwerpen als het belang van leven vanuit de Waarheid van de Bijbel en het belang van persoonlijk Bijbellezen, het gaat over man en vrouw zijn, het gaat over single en getrouwd zijn, het gaat over de zegen van kinderen en alles wat daarbij komt kijken. En het gaat over gastvrijheid, huishouden, identiteit en generatiedenken.

Meer lezen
Kracht voor de vermoeide moeder

Welke moeder kent niet ‘vermoeidheid’. Ik denk aan nachten waarin kinderen achter elkaar hun bed uitkomen om verschillende redenen….dromen, water, even bij je willen liggen….

Meer lezen
Admin
Een 'ongelukje'

Hoe vaak horen we het niet? ‘Die en die is zwanger. Het is eigenlijk een ongelukje, maar goed, wat doe je eraan?’ of ‘We zijn weer zwanger…het was eigenlijk een ongelukje’.

Meer lezen
Admin