Vrouw Vandaag – terug naar Bijbelse paden

Vrouw-Vandaag-2.jpg

Nieuw boek

Deze maand komt ons nieuwe boek uit met de titel Vrouw Vandaag – terug naar Bijbelse paden. Het is alweer het vierde boek dat wij samen schrijven. Een aantal jaren geleden zijn we begonnen met het schrijven van ‘100 bemoedigingen voor moeders’ en tot onze grote verrassing en dankbaarheid mocht dit boek voor veel moeders tot een bemoediging zijn.

Niet lang daarna volgde het kleine boekje ‘Sieraad voor God’ en weer wat later kwam ‘101 bemoedigingen voor moeders’ in de boekwinkels. De ‘bemoedigingen voor moeders’ boeken bevatten korte dagboekstukjes waarin we allerlei thema’s die met vrouw en moeder zijn te maken hebben in Bijbels licht zetten en waarin we proberen de Bijbel handen en voeten te geven in het leven van alle dag.

Toen 5 jaar geleden ons eerste boek dat wij samen schreven uitkwam, 100 bemoedigingen voor moeders, was dat eigenlijk een boek dat wij schreven omdat we zo’n soort boek als jonge moeders gemist hadden. Vrouw Vandaag is weer een heel ander soort boek, maar ook hiervoor geldt dat wij graag zo’n boek gehad zou hebben toen we jonge vrouwen waren. In de loop van de afgelopen jaren groeide het verlangen om de onderliggende thema’s uit de bemoedigingsboeken verder uit te werken.

Bijbelse weg vinden in wirwar van ideeën

Vrouw Vandaag gaat in op heel veel onderwerpen die vrouwen aangaan. In dit boek willen we je als lezer in 12 hoofdstukken meenemen naar veel verschillende onderwerpen. Het gaat over onderwerpen als het belang van leven vanuit de Waarheid van de Bijbel en het belang van persoonlijk Bijbellezen, het gaat over man en vrouw zijn, het gaat over single en getrouwd zijn, het gaat over de zegen van kinderen en alles wat daarbij komt kijken. En het gaat over gastvrijheid, huishouden, identiteit en generatiedenken.

Kortom… onderwerpen waarin alle vrouwen mee te maken hebben. En onderwerpen waarvan het van levensbelang is dat we er een Bijbelse visie op hebben. Want het is er niet makkelijker op geworden om in deze tijd een juiste Bijbelse weg te vinden in een wirwar van ideeën. Er zijn zoveel invloeden! We zijn in ons vrouw zijn allemaal beïnvloed door het feminisme, door individualisme en door de seksuele revolutie. New age denken en de moderne psychologie zijn vrijwel altijd aanwezig in onderwerpen die het vrouw zijn aangaan. De wereld is echt vol van allerlei wegen en allerlei denkbeelden.

Daarom is het juist in deze tijd zo ontzettend belangrijk dat we met elkaar de Bijbel openen en eerlijk nagaan wat de Bijbel zegt over ons leven als vrouw. In Vrouw Vandaag willen we je uitdagen om omtrent je vrouw zijn in de Bijbel op zoek te gaan naar wat de tijdloze waarheid is en hoe jij die in jouw leven als vrouw vandaag vorm kan geven. We willen met dit boek laten zien hoe goed het is om oude paden te bewandelen in een nieuwe tijd.

In Jeremia 6:16 zegt de HEERE het volgende:

Ga staan op de wegen, en zie,

Vraag naar de aloude paden,

Waar toch de goede weg is, en bewandel die.

Dan zult u rust vinden voor uw ziel.

Een aloud pad

Wij geloven dat er midden tussen die wirwar van wegen en ideeën een aloud pad loopt. Een goede weg. Een Bijbelse weg waar wij ook nu op mogen wandelen, zodat wij ook rust kunnen krijgen voor onze ziel. Wij hebben bij alle thema’s in Vrouw Vandaag de Bijbel geopend en gezocht wat het Woord daarover te zeggen heeft. En heel eerlijk gezegd was dit niet altijd makkelijk, want om ons heen gebeurt gewoon zoveel dat ingaat tegen wat we opschreven. Denk alleen al aan het nieuws en de veranderingen in denken in de maatschappij en in de kerk. Ideeën over bijvoorbeeld het huwelijk tuimelen over elkaar heen, de media staan vol van genderdiscussies en wat gisteren nog ondenkbaar was, wordt nu overal gepromoot.

Toch geloven wij dat, zoals J.I. Packer eens zei…: ’Het nieuwe niet perse het meest ware is, en dat elke verschuiving niet perse een stap voorwaarts is.’

Wat wel altijd de storm van de tijd heeft weerstaan is de Bijbel. En daarom moet het oude Woord onze richtlijn zijn voor vandaag. Gods ontwerp voor ons als vrouwen is een goed ontwerp. Zijn ontwerp is een bevrijdend ontwerp, want het wandelen op zijn paden brengt rust voor je ziel.

Persoonlijk of in groep

Vrouw Vandaag kun je heerlijk thuis alleen lezen met je benen op de bank, maar je kunt het ook goed gebruiken in een groep. Het is een boek voor alle vrouwen. In welke fase van je leven je je ook bevindt. Het is een boek voor jonge vrouwen die studeren, maar ook voor oudere vrouwen of jonge moeders. En iedereen daar tussenin. Het is zowel voor singles als voor gehuwden. Natuurlijk zal het ene onderwerp je in de fase waar je in zit misschien meer aanspreken dan het andere. Maar het is goed om over al deze onderwerpen na te denken en over de verschillende generaties heen met elkaar als vrouwen in gesprek te gaan.

Om je daarbij te helpen hebben we ook een studiegids geschreven. Een gids die je persoonlijk kan gebruiken bij het doornemen van de hoofdstukken, maar die ook heel goed bruikbaar is in vrouwengroepen of -kringen. Je kunt deze studiegids gratis downloaden van deze website (beschikbaar nadat het boek in de winkels ligt).

Tot zegen zijn

Wij hopen en bidden dat Vrouw Vandaag tot grote zegen mag zijn. Dat vrouwen aangemoedigd mogen worden om dicht bij het Woord te leven, zodat zij tot grote zegen kunnen zijn voor hun omgeving, voor hun gezinnen, voor de kerk, voor de samenleving en voor de generaties na hen.

We geloven dat dit boek een hulp kan zijn je visie op wie je bent en op wat jouw roeping als vrouw is te verdiepen, te versterken of misschien wel voor het eerst te ontdekken. Want het is zo belangrijk. Na ons staat er een nieuwe generatie op en ons verlangen is dat die generatie aan ons als christenvrouwen mag zien en proeven dat het goed is die aloude paden te bewandelen. Het wandelen op die paden is een goede weg en hierdoor zal God de eer ontvangen en zal jij gezegend zijn.

Marieke den Butter

Wilma Samyn

 

Vrouw vandaag terug naar bijbelse paden | Wilma Samyn en Marieke den Butter | paperback, 224 blz. | ISBN 9789088972737 | € 20,00 | Uitgeverij Jongbloed - Groen