Bid hen naar huis

Ik was eens het afgedwaalde kind—ik was de weg kwijt, ik was boos en ik had moeite om mijn identiteit te vinden. Aan de buitenkant was ik hardvochtig, maar van binnen had ik diepe pijn. De pijn van mijn keuzes verwoestte niet alleen mij, maar bracht ook hartzeer binnen onze familie; het brak de relaties met de mensen waarvan ik het meest hield.

Read More
Troost

William Makepeace Tackeray zei eens: ‘Mother is the name for God in the lips and hearts of little children.’ Deze uitspraak leek mij wat te sterk uitgedrukt. God is toch niet echt te vervangen? De hele dag bleef deze uitspraak in mijn hoofd en dacht ik erover na.

Read More
Admin
Hoe kunnen moeders stille tijd houden?

‘Ik weet dat het dagelijks lezen van het Woord van God van levensbelang is, maar hoe kan ik de tijd vinden te lezen met al deze kleine kinderen?’ vraag je je af. Ik zat als jonge moeder ook in dit dilemma. Ik hield er altijd van het Woord van God te lezen.

Read More
Admin
Moederschap is een roeping

En op welke plaats komen je kinderen.

Enkele jaren geleden, toen ik net vier kinderen had en de oudste nog maar drie was, maakte ik hen allemaal klaar om een eindje te wandelen. Toen de laatste tuitbeker ingepakt was en we klaar waren om te gaan, keek mijn tweejarige me aan en zei: “Wow! Jij hebt je handen vol!” Ze had bijna net zo goed kunnen zeggen: “Weet je niet hoe kinderen op de wereld komen?” of “Zijn ze allemaal van jou?!”

Read More
Moederhart

Het moederhart hoort bij elke vrouw, maar wat laat een moederhart zien? Geborgenheid, liefde, troost, genegenheid, zachtheid, zorg en erbarmen. Iedere vrouw kan dit moederhart laten zien aan deze wereld; of je single bent of getrouwd, of je kinderen hebt of niet. Iedere vrouw kan compassie, liefde en geborgenheid tonen aan kinderen en aan een wereld in nood. In het tonen van je moederhart mag je de wereld iets laten zien van Wie God is.

Read More
Je huishouden

In de HSV lezen we dat oudere vrouwen de jongere vrouwen moeten leren te zorgen voor hun huishouden. Heb jij het geleerd? Waarschijnlijk heb je het meeste van je moeder geleerd, maar het kan in onze tijd ook zomaar zijn dat je een huishouden krijgt te runnen zonder dat je een flauw idee hebt hoe dat te doen.

Read More
Zou je een vreemde bij je laten wonen?

Vrees voor gastvrijheid afleggen “Ik zou nooit een vreemde met ons kunnen laten wonen!”Ik kan je niet vertellen hoe vaak mensen dit tegen mijn man en mij gezegd hebben. Ik voel me altijd een beetje ongemakkelijk wanneer ik dit sentiment hoor. Ik weet namelijk heel zeker dat ze wel een vreemde bij hen zouden kunnen laten wonen.

Read More
Gods goedheid in borstvoeding

‘Weet je al hoe je je baby gaat voeden?’, vroeg mijn nieuwe vriendin aan mij. Vragend keek ik haar aan. Ik was 4 maanden zwanger van ons eerste kindje en de eerste maanden van moedheid en misselijkheid waren net voorbij. ‘Hoe bedoel je?, vroeg ik. ‘Ik heb er eigenlijk nog niet over nagedacht, ik neem aan dat ik een flesje ga geven. Hoezo?’

Read More