Geschapen om te aanbidden

‘Kijk eens, mam!’, een van mijn kinderen staat stralend in de keuken. In haar hand een verborgen schat. Het kan van alles zijn, een steen die glinstert in de zon, een - al dan niet dode -  spin, een gekleurd blad… Iedereen die wel eens een wandeling maakt met (jonge) kinderen, kent de verwondering die zij hebben bij het zien van Gods schepping.

Read More
Getroost om te kunnen troosten

Ik ken de grootte van de pijn en ik wil het zeker niet minimaliseren. Ik ken ook de waarheid uit 2 Korinthe 4:17 Want onze lichte verdrukking, die van korte duur is, brengt in ons een allesovertreffend eeuwig gewicht van heerlijkheid teweeg. Hoe groter onze pijn nu, des te groter dat ‘gewicht van heerlijkheid’ zal zijn. Het is een mysterie, het is niet voor te stellen, maar het zal zo zijn en daarom geven we dank.

Read More
Vrouwen, we hebben Zijn Woord nodig

Het plan was zo simpel. Zo simpel dat het bijna niet eens telde als een plan. ‘Laten we Gods woord eten. Samen. Op een vlugge, maar redelijke snelheid. Laten we elkaar aanmoedigen om over alles wat ons in het verleden tegenhield, heen te stappen. We willen vrouwen van het Woord worden, niet vrouwen die zo af en toe een beetje lezen uit de Bijbel.’

Read More
Admin
Een mooie vrouw is een persoon, geen lichaam

Maar uw sieraad moet zijn de verborgen mens van het hart, met het onvergankelijke sieraad van een zachtmoedige en stille geest, die kostbaar is voor God.” (1 Petrus 3:4)

Ik hou hiervan. Vrouw, je bent een persoon. Je bent geen lichaam om naar te gapen.

Read More
Admin
Onderdanigheid

'k Wil onderdanig zijn, o Heer,
aan Uw wil en weg.
‘k Koester de Woorden die U spreekt
in wat ik doe of zeg.

Help mij uw plan en wijsheid, Heer,
volkomen te verstaan
en hou mij vast heel dicht bij U
dat ‘k aan Uw hand mag gaan.

Read More
Admin
Vergelijken is de sleutel tot Godsvrucht

Te vaak heb ik die ene leugen geloofd. De leugen die onze westerse samenleving ons toeschreeuwt (en de leugen die onze zondige oren maar al te graag horen): “Vergelijk je zelf nooit met anderen, wees gewoon jezelf. Tevredenheid is in jezelf te vinden.” De leugen is zo zoet omdat het ons tekort aan geestelijke vrucht zo fijn verbergt. Het is erg verleidelijk om de noodzaak tot persoonlijke heiliging ter zijde te leggen, wanneer je in beslag genomen wordt door het comfort van zelfvertrouwen.

Read More
Moederschap is transformatie

De dag van een moeder bestaat uit miljoenen transformaties. Vieze kinderen worden schoon, een hongerig kind wordt gevoed, een moe kind gaat slapen. Eigenlijk kan elke taak die een moeder op een heel gewone dag uitvoert, gezien worden als een transformatie. Van wanorde tot orde, van vuile kleren tot schone kleren, van ongelukkige kinderen tot blijde kinderen, van een lege koelkast naar een volle koelkast. Elke dag vechten we tegen wanorde, vuil, honger en wetteloosheid, en sommige dagen lijkt het erop alsof we bijna winnen. En dan, terwijl we slapen, rafelt alles weer uiteen en beginnen we in de morgen weer opnieuw met…. transformeren.

Read More
Gastvrijheid

Indien ik een gaventest zou doen ben ik ervan overtuigd dat dienen niet tot mijn gaven behoort. Ik denk graag na, zit graag een hele dag met mijn neus in een boek. Ik vind dat er veel te veel gekletst wordt en houd me liefst afzijdig van een grote groep. Er zijn mensen die hiervan genieten. Ik begrijp daar niets van. Ik zeg dan: “God heeft me zo niet geweven!” Maar Hij nodigt me uit om te dienen. En ik wil Hem gehoorzaam zijn. Gastvrijheid is een opdracht en dienen kan ik leren.

Read More
Sta je ontevreden op?

Het is nog niet eens 8.00 u. en mijn hoofd is vol onrust en ontevredenheid! We willen elk klein detail onder controle houden en ombuigen naar onze verwachtingen. Dan zijn daar natuurlijk ook nog al die dingen waar we geen controle over hebben. Beproevingen die ons leven op zijn kop zetten: afgedwaalde kinderen, ziekte, een handicap, verlies van een geliefde, werkeloosheid, natuurrampen, misschien wel vervolging en in sommige plaatsen hongersnood, oorlog, terrorisme.

Read More