Een 'ongelukje'

‘Heeft Hij Die mij in de buik maakte, ook hem niet gemaakt, en heeft Een ons niet in de baarmoeder gevormd? Job 31:15

Hoe vaak horen we het niet? ‘Die en die is zwanger. Het is eigenlijk een ongelukje, maar goed, wat doe je eraan?’ of ‘We zijn weer zwanger…het was eigenlijk een ongelukje’.

Als ik aan een ongeluk denk, komt het beeld van een auto die in elkaar zit in me op. Helemaal total loss, niets van over, afgeschreven. Niet een zwangere buik of een baby.

Als we in de bijbel geloven kunnen we toch niet zeggen dat conceptie een ongelukje is? God is de gever van het leven. Al onze dagen zijn in Zijn boek geschreven, toen er nog niet een van hen bestond (Psalm
139:16). Een zwangerschap kan onverwacht zijn. Maar is het feit dat we hierover ontdaan zijn de schuld van God, of ligt het aan onze eigen kortzichtigheid en tekort aan geloof?

Wat doen we als we onverwacht zwanger zijn? Klagen we onze nood bij vriendinnen? Laten we ons ‘bemoedigen’ door woorden als’: ‘tjonge, het is heel wat’, of ‘tja, dan had je toch beter moeten uitkijken, je weet dat zoiets kan gebeuren’, of ‘ nou ja, het zal wel weer goedkomen’. Of leggen we onze gevoelens voor God neer en zeggen we: ‘Heer, U weet dat deze zwangerschap voor ons erg onverwacht is, maar ik geloof U! U maakt nooit fouten en U heeft een plan met dit nieuwe kindje en met ons! Ik dank U dat U mij heeft uitgekozen om dit kindje te dragen en ter wereld te brengen. Help me om het op te voeden tot Uw eer en geef Uw vrede in mijn hart.

Laten we als Christen vrouwen elkaar met Gods woorden bemoedigen. Laten we blij zijn met elk nieuw leven dat God geeft. Laten we uitzien naar nieuw leven! Ja, uitzien naar een zwangerschap! Conceptie is geen ‘ongelukje’. Nee, een kostbaar kind dat jouw leven en misschien wel in het leven van vele andere tot grote zegen zal zijn, is geen ongeluk, maar groot geluk!

Overgenomen uit '100 bemoedigingen voor moeders - genade in je hoge roeping' van Marieke den Butter en Wilma Samyn, ISBN 9789088972188

Copyrights berusten bij uitgever Groen-Heerenveen, www.royaljongbloed.com. Overname - in welke vorm dan ook - alleen toegestaan na goedkeuring van de uitgever.



Admin