Huwelijksverhaal

Trouwen…het lijkt zo gewoon, en je kinderen zien het om zich heen. Bruidsmode bladen showen de mooiste jurken en het kan niet op met de ‘honeymoon’ vakanties. De bruidsreportages worden steeds mooier en iedereen die trouwt doet zijn best om ‘de mooiste dag van hun leven’ uniek te laten zijn.

Maar te midden van al deze glans en glitter ligt een verhaal….. het verhaal van het huwelijk. Dit verhaal is diep, mooi en goed. En jouw kinderen mogen dit verhaal van jou horen!

Jij mag je kinderen het verhaal van het huwelijk vertellen. Het verhaal dat begon in Genesis en dat doorgaat tot op deze dag. Jij mag dit verhaal vertellen met jouw huwelijk, jouw leven van elke dag en met jouw woorden. Jij mag vertellen dat er twee wegen zijn om naar het huwelijk te kijken. De weg van de wereld en de weg van God.

Het verhaal van God begint in Eden. De hemelse Vader geeft de eerste bruid weg aan een man. Het huwelijk was Gods idee en alles wat van God komt is goed en mooi.

Vertel dit maar aan je kinderen. Vertel maar dat je echtgenoot een schat is en praat goed over hem. Laat de kinderen zien dat je van je man houdt en laat hen voorbeelden van goede huwelijken zien. Huwelijken waarin moeilijke omstandigheden zijn, maar waar man en vrouw trouw aan elkaar blijven. Huwelijken die bestaan uit echtgenoten die elkaar vergeven.

Vertel dat God man en vrouw als eenheid ziet en dat een Bijbelse definitie van het huwelijk 1 man, 1 vrouw, samen voor het leven, inhoudt. Dat ze alles met elkaar delen, hun hart, hun naam, hun huis en hun lichaam. Dat je niet meer uit elkaar kunt gaan zonder pijn.

Vertel hen maar dat er in ons land op verschillende manieren naar het huwelijk gekeken wordt. Dat mensen denken dat een huwelijk tussen twee mannen en twee vrouwen een huwelijk is, maar dat de Bijbel er anders over praat. Vertel hen dat de wet van het land niet altijd Gods wet is. Dat wij uiteindelijk niet weten wat ons blij maakt, maar dat God dat wel weet. Dat we vol compassie moeten zijn naar mensen die anders denken, maar dat het hebben van compassie niet betekent dat je meegaat in zonde.

Jij, lieve moeder, mag met jouw leven en jouw huwelijk een prachtig verhaal vertellen. Een verhaal dat veel mooier is dan welk sprookjeshuwelijk dan ook. Een verhaal dat laat zien dat het gebaseerd is op het grote geheimenis uit Efeze 5:31 en 32. ‘Daarom zal een man zijn vader en moeder verlaten en zich aan zijn vrouw hechten, en die twee zullen tot één vlees zijn. Dit geheimenis is groot, maar ik spreek met het ook op Christus en Zijn de gemeente.’

Laat ons gebed zijn dat onze kinderen opgroeien met de waarheid over het Bijbelse huwelijk. Dat zij hun eigen huwelijk op waarde zullen schatten en dat zij deze erfenis door zullen geven aan de generaties die volgen. Zodat God groot gemaakt zal worden

 

Marieke den Butter

HuwelijkAdminhuwelijk