Multitasken

… opdat zij de jongere vrouwen leren verstandig te zijn, hun man lief te hebben, hun kinderen lief te hebben …

Titus 2:4

Liefhebben is geven. Niet het geven van spullen, maar vooral het geven van jezelf: het geven van jouw tijd. Hoelang geef jij per dag onverdeelde aandacht aan je kinderen? Wij vrouwen staan erom bekend dat wij multitaskers zijn, maar is dat werkelijk zo? Kun je met meerdere dingen tegelijk bezig zijn?

Mijn zus vertelde hoe haar dreumes elke keer dat zij achter een beeldscherm verdween, begon te zeuren of allemaal kattenkwaad ging uithalen. Stond zij achter haar strijkplank, dan zat hij heerlijk aan haar voeten met zijn duplo te spelen. Zie je daar het verschil?

Zolang wij bezig zijn met werk waarbij onze geest vrij is, ervaart een kind geborgenheid, maar zodra wij in onze geest bezig zijn met andere zaken, zoekt een kind naar wegen om toch opnieuw mama’s aandacht te ontvangen.

Multitasken: ja. Wij kunnen heerlijk de was ophangen, maaltijden bereiden, strijken, boodschappen doen (als je tenminste je gewone wekelijkse routine daarin hebt), en waarschijnlijk nog wel meer huishoudelijke taken, terwijl we tegelijkertijd liefde kunnen geven aan onze kinderen. Je geeft een voorbeeld van dienen, je geeft een gevoel van vreugde, je geeft opmerkzaamheid over Gods schepping, je geeft een voorbeeld van dankbaarheid… en nog zo veel meer.

Echter, zodra je geest bezet is en je bezig bent met je smartphone, tablet of laptop, of je verdiept je in een boek, krant of tijdschrift, of je bent druk met een studie of met denken aan je baan, is dat tijd waarin er niet gemultitaskt kan worden. Je kinderen zullen dat als afwezigheid ervaren. Er is voor alles een tijd en als moeders hebben we ook tijd nodig om bemoedigd te worden door anderen, of om eens verdiept te zijn in een boek, maar laat als moeder jouw tijd met je kinderen niet opgeslorpt worden door allerlei zaken die niet verenigd kunnen worden met het liefhebben van je kinderen. Als moeder van kinderen ligt daar een grote roeping en heb je in jouw tijdsbesteding de opdracht tijd te maken voor je kinderen; onverdeelde tijd. Wat een uitdaging om de uren die je ontvangen hebt, goed te besteden.

Gebed

Vader, dank dat U altijd tijd voor mij hebt. Vergeef me dat ik de afgelopen tijd zo druk ben geweest en dat mijn kinderen te weinig onverdeelde aandacht hebben ontvangen. Help mij vandaag er te zijn voor mijn kinderen.

Overgenomen uit '100 bemoedigingen voor moeders - met vreugde Gods roeping omarmen' van Marieke den Butter en Wilma Samyn, ISBN 9789088971327

Copyrights berusten bij uitgever Groen-Heerenveen, www.royaljongbloed.com. Overname - in welke vorm dan ook - alleen toegestaan na goedkeuring van de uitgever.