Mooi of verleidelijk

‘En zie, een vrouw kwam hem tegemoet, uitgedost als een hoer en arglistig van hart’

Spreuken 7:10

Wat heeft God de vrouw mooi gemaakt! Prachtig gewoon. Iedere vrouw is ontzagwekkend, wonderlijk gemaakt (Ps.139:14).

In de Bijbel worden ze ook genoemd. Vrouwen die van binnen mooi waren, maar die ook bekend stonden om hun schoonheid van buiten. Denk maar eens aan Sara. Ze was bijzonder knap (Genesis 12:14) en Rachel mocht er ook zijn…ze was mooi van gestalte en knap om te zien (Genesis 29:17). En de schrijver van het boek Hooglied komt woorden te kort om te beschrijven hoe mooi hij zijn liefste vindt. Schoonheid is van God gegeven.

Toen echter de zonde in de wereld kwam werd ook schoonheid aangetast. Een vrouw bleef mooi, maar in plaats van God de eer te geven met haar lichaam en de kleding die zij draagt, werden lichaam en kleding gebruikt om aandacht naar zichzelf toe te trekken. Ook deze vrouwen worden in de Bijbel genoemd. In Spreuken 7 wordt ze een slechte vrouw genoemd. Slecht, omdat ze haar schoonheid gebruikt om mannen aan te trekken en te verleiden. Ze verleidt hen met haar kleding, en haar kleding maakte duidelijk hoe het van binnen met haar gesteld was.

Het is zo belangrijk dat we in onze kleding en in het gebruik van ons lichaam God de eer geven. Wanneer we zien dat ons lichaam een tempel is van God, dat God Zelf mensen kleedde om hun schaamte te bedekken, ja dieper nog…dat er bloed moest vloeien om Adam en Eva te kleden en dat wij als christenvrouwen, ook door het bloed van Jezus gekocht zijn… dan willen we toch niet anders dan Hem de eer geven in hoe we ons kleden?

Dan gaat het niet om een lijst regels over hoe lang je rok of broek moet zijn, maar dan gaat het om je hart. Want als je een kind van God bent, wil je niet de aandacht naar jezelf toetrekken door verleidende kleding, maar wil je dat mensen God door jou heen zien. Schoonheid is van God gegeven. Je mag je mooi en vrouwelijk kleden. Maar verleidelijk en mooi zijn twee verschillende dingen. Echte schoonheid zit in je hart en je uiterlijk laat zien hoe het met je hart gesteld is. Laten we hierover nadenken als we kleding kopen en laten we hierover gesprekken aangaan met onze dochters.

Gebed

Heere, help me om U de eer te geven in het dragen van mijn kleding.

Overgenomen uit '101 bemoedigingen voor moeders - genade in je hoge roeping' van Marieke den Butter en Wilma Samyn, ISBN 9789088972188

Copyrights berusten bij uitgever Groen-Heerenveen, www.royaljongbloed.com. Overname - in welke vorm dan ook - alleen toegestaan na goedkeuring van de uitgever.