Het huisvrouwenlied

… voorzeker, U bent een Helper voor mij geweest; onder de schaduw van Uw vleugels zal ik vrolijk zingen. Psalm 63:8

Onze roeping als vrouw en moeder is er niet één die je er zomaar even bij doet. Het is een roeping die zich niet houdt aan kantooruren, en de invulling van die roeping kan soms veel van je vragen. Als je ziet wat er allemaal op het bordje van een moeder terechtkomt, weet je dat ze van alle markten thuis moet zijn. Niet voor niets wordt ze wel een manager van het gezin genoemd. Het moederschap vraagt veel organisatietalent, maar ook medemenselijkheid. De roeping vraagt veel routinewerk, maar ook inzet van al je creativiteit. Het kan soms lijken of je overvraagd wordt en dat het werk je vermogen en talenten te boven gaat. Gelukkig mogen we weten dat er altijd een Helper is om ons te leiden in de invulling van deze roeping.

Annie S. Hawks, een Amerikaanse vrouw uit de negentiende eeuw, werd in al haar werk zo geraakt door de aanwezigheid van deze Helper dat er een lied in haar opkwam. Ze noteerde de woorden en tot op de dag van vandaag worden deze woorden wereldwijd nog gezongen. Laat vandaag dit lied ook in jouw hart zijn en laten haar woorden jou vertroosten.

Elk uur, elk ogenblik, steun ik op U,

Uw Woord alleen o Heer’, vertroost mij nu.

Mijn ziel heeft U van node, elk uur, elk ogenblik.

O zegen mij, mijn Heiland, tot U kom ik.

Mijn ziel behoeft Uw hulp, in vreugd’ en pijn.

Wil elke dag, o Heer’, nabij mij zijn.

Leer mij Uw wil te doen, steeds meer en meer;

Wil aan mijn ziel Uw Woord vervullen, Heer’.

Mijn ziel zucht steeds naar U, o heilig God.

Ik ben Uw eigendom, volzalig lot!

Overgenomen uit '100 bemoedigingen voor moeders - met vreugde Gods roeping omarmen' van Marieke den Butter en Wilma Samyn, ISBN 9789088971327

Copyrights berusten bij uitgever Groen-Heerenveen, www.royaljongbloed.com. Overname - in welke vorm dan ook - alleen toegestaan na goedkeuring van de uitgever.