Berichten in Opvoeding
Opvoeding

Kom kinderen, luister naar mij, ik zal jullie de vreze des HEEREN leren’ (Ps. 134:12). Deze tekst geeft eigenlijk de kern van de opvoeding weer. Opvoeden is mooi en moeilijk tegelijk. Het is mooi de grote daden van God te mogen doorgeven, zodat je kinderen hun hoop op God stellen. Maar het is ook moeilijk. Je bent zelf geen volmaakte moeder en ook je kinderen zijn in zonde ontvangen en geboren. Dat is een moeilijke combinatie. Er wordt een slag om het hart gevochten. Zowel om het hart van jouw kind als om jouw eigen hart.

Meer lezen
Geschapen om te aanbidden

‘Kijk eens, mam!’, een van mijn kinderen staat stralend in de keuken. In haar hand een verborgen schat. Het kan van alles zijn, een steen die glinstert in de zon, een - al dan niet dode -  spin, een gekleurd blad… Iedereen die wel eens een wandeling maakt met (jonge) kinderen, kent de verwondering die zij hebben bij het zien van Gods schepping.

Meer lezen
Gods goedheid in borstvoeding

‘Weet je al hoe je je baby gaat voeden?’, vroeg mijn nieuwe vriendin aan mij. Vragend keek ik haar aan. Ik was 4 maanden zwanger van ons eerste kindje en de eerste maanden van moedheid en misselijkheid waren net voorbij. ‘Hoe bedoel je?, vroeg ik. ‘Ik heb er eigenlijk nog niet over nagedacht, ik neem aan dat ik een flesje ga geven. Hoezo?’

Meer lezen